Bikovi uvjerljivo protiv Ribole

U osmom kolu 1. muške lige Gorica je danas u Gradskoj sportskoj dvorani ugostila ekipu Ribola Kaštela i uvjerljivo trijumfirala rezultatom 89:67.

U prvoj četvrtini obje su ekipe pokušavale nametnuti svoj ritam pa su se nekoliko puta smjenjivale u vodstvu. Gorica je preko Šutala u 5. minuti povela 12:6, ali četvrtina je okončana vodstvom Kaštelana 19:22 poslije slobodnih bacanja Delaša.

U 11. minuti Markota povećava gorički minus na 19:24, ali Bikovi se bude i serijom 21:6 odlaze na 40:30. Do kraja četvrtine se rezultat nije bitnije mijenjao, a poluvrijeme je polaganjem zatvorio Klepo za +9 Gorice (44:35).

Početkom nastavka Gorica preko Gunjine dolazi do dvoznamenkaste prednosti (48:37), a u 25. minuti Mašić je stavio tricu za 53:37. Međutim, tada se razigrao onaj kaštelanski Klepo i s nekoliko vezanih poena u 28. minuti vratio razliku na samo 7 poena (57:50). Do kraja četvrtine vodila se izjednačena borba i u zadnjih 10 minuta ušlo se s rezultatom 63:56.

Zadnju dionicu brzim je košem otvorio Došen i kao da je dao vjetar u leđa Bikovima koji nisu dopustili gostima nikakvo iznenađenje. U tim trenucima je gorički Klepo dominirao parketom i punio koš Ribole, a najvećih +25 zabilježeno je u 39. minuti (89:64) poslije polaganja Gunjine. Na kraju zaslužena pobjeda Gorice 89:67 i sada s omjerom 6-2 u potpunosti držimo priključak s vodećim trojcem.

U redovima Gorice prednjačio je Martin Klepo s 23 poena, 9 asista i 6 skokova. Njemu uz bok bili su Jure Gunjina sa 17 poena i 6 skokova, Ante Mašić s 14 poena i Kristijan Šutalo s 12 poena i 8 skokova.

Kod gostiju iz Kaštela istaknuli su se Antonio Klepo s 18 poena, Mateo Kedžo s 14 poena te Zukanović Ivo s 10 poena i 5 skokova.

KOMPLETNA STATISTIKA

SNIMKA UTAKMICE

Martin Klepo, igrač utakmice: «Iza nas je jako zahtjevna utakmica. Kaštela je ozbiljna ekipa koja je odličan spoj mladosti i iskustva i pripadaju gornjem domu ove lige. Stoga bih čestitao svojim momcima na pravom pristupu i važnoj pobjedi u borbi za vrh prvenstvene tablice.«

Damir Rančić, trener Ribole Kaštela: »Najprije čestitke Gorici na zasluženoj pobjedi. Mi osim solidnog otvaranja nismo bili dobri. Bili smo nekoncentrirani, bez emocije i bez energije. Jednostavno jako loša prezentacija i u napadu i u obrani tako da nismo imali nikakve šanse. Čestitke Gorici i idemo dalje.«